Pages

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Συμβουλές για κοκκινομάλλες!


Επειδή παρατήρησα πως η ανάρτηση που είχα κάνει για το χρώμα μαλλιών της Σίσσυς Χρηστίδου  συνεχίζει και έχει πολλές επισκέψεις, αποφάσισα να κάνω ένα άρθρο με συμβουλές για όσες θέλουν να βάψουν τα μαλλιά τους κόκκινα. 
Αρχικά θα πω κάποια πράγματα για τους αριθμούς των βαφών που βρήκα στο site του περιοδικού vita.
  • Το πρώτο νούμερο υποδηλώνει το ύψος τόνου του φυσικού χρώματος των μαλλιών:
           1.Μαύρο  2.Σκούρο καστανό 
           3.Καστανό  4.Ανοιχτό καστανό  5.Πολύ ανοιχτό καστανό  6.Κούρο ξανθό
           7.Ξανθό   8.Ανοιχτό ξανθό  9.Πολύ ανοιχτό ξανθό  10.Κατάξανθο
  • Το δεύτερο νούμερο υποδηλώνει το ρεφλέ της βαφής, δηλαδή τα συμπληρωματικά χρώματα που αναμειγνύονται με τα βασικά για να δημιουργηθούν νέες αποχρώσεις:
           1.Σαντρέ  2.Ιριζέ  3.Ντορέ  4.Χάλκινο  5.Ακαζού  6.Κόκκινο  7.Πράσινο
  • Το τρίτο νούμερο υποδηλώνει ένα δεύτερο ρεφλέ, σε μικρότερη όμως ποσότητα.Τέλος όταν σε μια απόχρωση είναι μπροστά το "0" π.χ. 06, αυτό υποδηλώνει φυσικό χρώμα, ενώ όταν το "0" είναι στο τέλος, π.χ. 60, υποδηλώνει έντονο χρώμα.
Τώρα κάποιες προσωπικές μου συμβουλές, μιας και έχω δοκιμάσει πολλές βαφές σε κόκκινες αποχρώσεις. Για χάλκινες αλλά με κόκκινο χρώμα μέσα αποχρώσεις προτείνω κάποια βαφή σε .46 ,σε ποιο καστανοκόκκινες αποχρώσεις να διαλέγετε βαφή που να έχει του νούμερο 5 μέσα,σε καθαρά κόκκινες αποχρώσεις επιλέξτε να έχει  το νούμερο .66 και για χάλκινες αποχρώσεις να έχει δεύτερο αριθμό το 4.
Για οποιαδήποτε άλλη ερώτηση, ευχαρίστως να βοηθήσω, τονίζοντας ότι δεν έχω σχέση με κομμωτική απλά προσωπικές μου συμβουλές. 

19 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο το άρθρο σου και χρήσιμο. Θα ήθελα να σε ρωτήσω τί προτείνεις για το πυρόξανθο; Βίκυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου σχόλια! Για πυρόξανθο προτείνω ένα χρώμα στον τόνο του 9, δηλαδή πολύ ανοιχτό ξανθό, που να έχει μόνο χάλκινο(4) ή χάλκινο και ντορέ(.43), το οποίο ντορέ πορτοκαλίζει λίγο σαν το μελί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαλησπερα! Εβαψα τα μαλλια μου με τα χρωματα της igora που προτεινατε και δεν βγηκε με τιποτα το ginger της Σισσυς Χρηστιδου. Βγηκε πιο μουντο κανελλι παρα ginger πορτοκαλι. Η βαση μου ειναι 5. Και το παλιο χρωμα στις ακρες πλατινε ξανθο. Πώς θα μαθω να κανω ακριβως το χρωμα της Κας. Χρηστιδου??? Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα και σε σένα! Το χρώμα αυτό της Ιgora ήταν από τα πρώτα χάλκινα χρώματα που είχε βάψει η Σίσσυ και είναι καθαρό χαλκινο και για αυτό δεν πορτοκαλίζει! Αν θέλεις κάτι πιο έντονο θα σου προτείνω το 7.46 της εταιρίας Freelimix που θα βρεις σε κατάστημα με είδη κομμωτηρίου ή κατάστημα καλλυντικών. Το χρώμα αυτό επειδή το έχω δοκιμάσει είναι αρκετά έντονο και χάλκινο που πορτοκαλίζει(καροτί)! Το τωρινό χρώμα της Σίσσυς θα ήθελες να κάνεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι σωστα καταλαβες!!! Εισαι θησαυρος! Στελνω ενδεικτικα δυο φωτο που με εχουν ξετρελανει!!!! Αν δεν κανω λαθος ειναι κριβως το ιδιο χρωμα!
    http://www.tlife.gr/files/Image/NEWS/2012/MARTIOS/15-03/sissi.jpg

    http://www.style-hair-magazine.com/image-files/redhair19.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 7.46 της εταιρίας Freelimix einai to twrino tis?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όχι! Το τωρινό της χρώμα δεν ξέρω τι βαφή είναι. Απλά είναι κάτι παρόμοιο αλλά πιο έντονο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπραβο! Πολυ καλεσ πληροφοριεσ! Ενδιαφερομαι να ξαναβαψω τα μαλλια μου μετα απο 3 αποτυχημενεσ προσπαθειεσ σε κωμμοτηρια, αυτη την φορα μονη στο σπιτι κ ηθελα τισ συμβουλεσ σου. Τα μαλλια μου τωρα ειναι στο φυσικο τουσ, σκουρο καστανο κ σκεφτομαι κατι προσ χαλκοκοκκινο http://www.google.gr/imgres?start=208&biw=1366&bih=642&tbm=isch&tbnid=O1tm7miEUSNlEM:&imgrefurl=http://www.elleuk.com/beauty/hair/hair-features/in-the-red&docid=inujpq9I1zpQrM&imgurl=http://www.elleuk.com/var/elleuk/storage/images/beauty/hair/hair-features/in-the-red/caring-for-your-colour/6328492-2-eng-GB/caring-for-your-colour_GB.jpg&w=278&h=361&ei=_Fx5UtHcMsjKtQbSu4A4&zoom=1&ved=1t:3588,r:38,s:200,i:118&iact=rc&page=8&tbnh=179&tbnw=140&ndsp=32&tx=73&ty=80
    http://www.google.gr/imgres?biw=1366&bih=642&tbm=isch&tbnid=k6rcK7zHyRM7VM:&imgrefurl=http://www.becomegorgeous.com/hair/newest_trends/amazing_red_hair_color_ideas-6681.html&docid=Gn-WPbtjjtO48M&imgurl=http://static.becomegorgeous.com/img/arts/2012/Feb/06/6681/hair_associates_artistic_team_red_hair.jpg&w=490&h=672&ei=zFx5UpPHDsfDswbH-4GAAg&zoom=1&ved=1t:3588,r:13,s:0,i:126&iact=rc&page=1&tbnh=182&tbnw=133&start=0&ndsp=18&tx=105&ty=82
    Τι προτεινεισ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπερααα! Πολυ πολυ καλο ποστ! θα χρειαστω τη βοηθεια σας... ειχα φυσικο ανοιχτο καστανο χρωμα και εκανα ντεκαπαζ για να τα κανω φουξια...μετα απο λιγο καιρο, περιπου 2 βδομαδες ξεβαψαν και το κεφαλι μου ειχε 5-6 διαφορετικες αποχρωσεις. Μετα απο αυτο εβαψα τα μαλλια μου μαυρο μπλε και το εχω κρατησει 4 μηνες αλλα επειδη το εχω βαρεθει θα ηθελα να το κανω χαλκινο καροτι...που θα βρω τετοια βαφη και τι ντεκαπαζ πρεπει να χρησιμοποιησω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. kalispera,8a i8ela na se rwtisw exw kokkino anoixto sto malli alla oxi polu entono,to fuskiko xrwma m einai kastano,panw se autin tin bafi pou exw pws mporw na kanw na m bgei ena xalkino,prepei na paw se mia komwtria i mporw me mia fafh xalkinou kai dunato oxizene na to kanw moni m??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπερα, θα ηθελα να ρωτησω αν γνωριζετε ποια περιπου ειναι η αποχρωση της κοπελας στη φωτογραφια ή ποια βαφη να χρησιμοποιησω για να επιτυχω το συγκεκριμενο τονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολυ καλο το αρθρο σου θα ηθελα να σε ρωτησω τωρα εγω εχω βαψει το μαλλι με χρωμμα.ξανθο χαλκινο ιριζε και θελω να το κανω ενα μελι χρωμμα τι βαφη να αγορασω ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα,
    Εγώ έχω καστανό μαλλί και θέλω να το βάψω χάλκινο.Θα βγει το χρώμα με βαφή της apivita και ενεργοποιητή 20?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. loipon exw enamish xrono bafw ta mallia m kokkina alla den petuxainw to katakokkino bazw to 8/45 kokkino ths fwtias poio noumero m proteineis gia katakokkino?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολύ ωραιες οι συμβουλες σου. Ειμαι. Μάλλον ήμουν φυσική κοκκινομάλλα και με τα χρόνια άρχισε να χάνεται το φυσικο μου χρώμα. (Δεν τα εβαψα ποτε. Μεχρι τα 45)οποτε παρουσιαστηκαν οι πρωτες άσπρες τρίχες .Τώρα πήρα το 7.34 της inoa. Γραφει ξανθο ντορε χάλκινο. Εκανα καλά ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γεια σας ειμαι 1ετης κομμμωτρια κ εχω μια απορια εχω φυσικο καστανο σκουρο τωρα ειναι βαμμενο με 7.42 ξανθο χαλκινο ιριζε θα παρω ενα προιον το nirvel color out για να φυγει το 7.42 απο το κεφαλι μου . μου εχει βγει ριζα 2 δαχτυλα κ θελω να τα βαψω. 6.66 κ ρωταω θα βγει το 6.66 η να τα βαψω ενα αλλο κοκκινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γεια σας! Θα ήθελα να ρωτήσω για κάστανο χάλκινο τ νούμερα προτείνετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. γειά σας. Έχω βάψει τα μαλλιά μου με βαφή 7.26 θα μπορούσα να το κάνω πυροξανθο και με τι βαφή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλησπέρα.τα μαλλιά μου είναι ξανθό ιριζε κόκκινο. Θα ήθελα να το κάνω ginger η πυροξανθο. Τι βαφή να πάρω για να βγει χωρίς ντε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή